Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Portuur.

Nieuws

24 januari 2024

Portuur tekent intentieovereenkomst met gemeente Haaksbergen op weg naar

Met de totstandkoming van het integraal huisvestingsplan van de gemeente Haaksbergen in 2022, is een nieuwbouwlocatie voor Haaksbergen weer op de agenda gezet. In het IHP werd realisatie na 2027 (in dat geval wordt het gebouw waarschijnlijk in 2032 betrokken) vastgesteld. Veel te laat, gezien de huidige staat van het gebouw. Gistermiddag hebben de gemeente Haaksbergen en Portuur een intentieovereenkomst getekend.

8 juni 2023

Nieuwe directeuren voor Assink lyceum en Staring College

Na een prachtige werving- en selectieprocedure, door onze eigen HR-afdeling, zijn wij erg blij dat we na de zomervakantie op zowel het Assink lyceum als op het Staring College een nieuw directeur mogen verwelkomen. René de Waard zal het stokje overnemen van Bob Brinkhof, directeur a.i. van het Staring College en op het Assink lyceum zal directeur Ingrid Hegeman opgevolgd worden door Marianne Heijting-Steurma.

13 februari 2023

Ouders en leerlingen positief over trajectklas.

Op de website van Tubantia is vandaag een bericht te lezen over het succes van de trajectklas van het Assink lyceum.

29 september 2022

Gertjan van der Molen nieuwe bestuurder Portuur

Vanaf 1 oktober zal Gertjan van der Molen onze stichting leiden. Gertjan was tot 1 oktober bestuurder van Het Streek in Ede. Hij is geboren in Enschede en woont in Doetinchem. De Achterhoek en Twente zijn dus een heel bekend gebied voor hem.

14 juni 2022

Stichting Portuur start ISK-onderwijs voor Berkelland, Haaksbergen en Lochem

Internationale Schakelklas In de gemeentes Lochem, Berkelland en Haaksbergen worden momenteel al bijna vijftig Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de leeftijd 12-18 jaar. Zij moeten natuurlijk zo snel mogelijk naar school kunnen gaan. De drie gemeentes hebben het bestuur van Portuur gevraagd om voor hen een onderwijsaanbod op te zetten, een zogeheten Internationale Schakelklas (ISK). De gemeente Berkelland heeft daarvoor de voormalige Assink locatie aan de Julianastraat in Neede beschikbaar gesteld.

2 september 2021

Toekomstbestendig onderwijs in onze regio

Het Assink lyceum en het Staring College onderzoeken de mogelijkheden voor een bestuurlijke fusie. Wat betekent dit voor leerlingen, ouders/verzorgers en medewerkers? Wij werken er hard aan om de jongeren in onze regio goed en divers middelbaar onderwijs te bieden, dichtbij huis. Dit willen we doen vanuit een organisatie waar genoeg mogelijkheden en middelen zijn voor extra aanbod, op alle niveaus. Ook buitenschools. En waar voldoende, uitstekende docenten zijn die plezier hebben in hun werk. De krimp in de regio en daling van het aantal leerlingen hebben echter gevolgen voor onze school.