Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Portuur.

Nieuws

23 oktober 2023

nieuwe Staring-locatie in Borculo opgeleverd

Gisteren was het dan zo ver: de oplevering van onze nieuwe school op Campus De Wildbaan. Aannemer Klaassen Groep en installateur WSi Techniek zijn klaar en het pand is nu officieel overgedragen aan het Staring College.

8 juni 2023

Nieuwe directeuren voor Assink lyceum en Staring College

Na een prachtige werving- en selectieprocedure, door onze eigen HR-afdeling, zijn wij erg blij dat we na de zomervakantie op zowel het Assink lyceum als op het Staring College een nieuw directeur mogen verwelkomen. René de Waard zal het stokje overnemen van Bob Brinkhof, directeur a.i. van het Staring College en op het Assink lyceum zal directeur Ingrid Hegeman opgevolgd worden door Marianne Heijting-Steurma.

13 februari 2023

Ouders en leerlingen positief over trajectklas.

Op de website van Tubantia is vandaag een bericht te lezen over het succes van de trajectklas van het Assink lyceum.

10 november 2022

Eerste stenen nieuwbouw Staring College zijn gelegd

Het heeft even geduurd voor het zover was, maar eindelijk is het moment daar dat de eerste steen van de nieuwe school wordt gelegd. Of eigenlijk, de eerste stenen.

21 oktober 2022

Nieuwbouw in Borculo van start!

We zijn van start met het bouwen van de nieuwe school in Borculo! Hier verzorgen we straks eigentijds en toekomstbestendig onderwijs met een breed onderwijsaanbod: vmbo, mavo, havo en vwo in de onderbouw, de beroepsgerichte leerwegen van het vmbo in de bovenbouw.

29 september 2022

Gertjan van der Molen nieuwe bestuurder Portuur

Vanaf 1 oktober zal Gertjan van der Molen onze stichting leiden. Gertjan was tot 1 oktober bestuurder van Het Streek in Ede. Hij is geboren in Enschede en woont in Doetinchem. De Achterhoek en Twente zijn dus een heel bekend gebied voor hem.

14 juni 2022

Stichting Portuur start ISK-onderwijs voor Berkelland, Haaksbergen en Lochem

Internationale Schakelklas In de gemeentes Lochem, Berkelland en Haaksbergen worden momenteel al bijna vijftig Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de leeftijd 12-18 jaar. Zij moeten natuurlijk zo snel mogelijk naar school kunnen gaan. De drie gemeentes hebben het bestuur van Portuur gevraagd om voor hen een onderwijsaanbod op te zetten, een zogeheten Internationale Schakelklas (ISK). De gemeente Berkelland heeft daarvoor de voormalige Assink locatie aan de Julianastraat in Neede beschikbaar gesteld.

23 december 2021

Bestuurlijke fusie Staring College en Assink lyceum is officieel een feit

De medezeggenschapsraden en raden van toezicht van het Assink lyceum en het Staring College hebben ingestemd met een bestuurlijke fusie. Zo zijn we verzekerd van onderwijs in onze regio dat toekomstbestendig en financieel gezond is. Ouders, leerlingen, medewerkers, externe stakeholders en vakbonden zijn inhoudelijk betrokken bij deze keuze. Vanaf 1 januari 2022 start het nieuwe bestuur onder de naam Portuur.

2 september 2021

Toekomstbestendig onderwijs in onze regio

Het Assink lyceum en het Staring College onderzoeken de mogelijkheden voor een bestuurlijke fusie. Wat betekent dit voor leerlingen, ouders/verzorgers en medewerkers? Wij werken er hard aan om de jongeren in onze regio goed en divers middelbaar onderwijs te bieden, dichtbij huis. Dit willen we doen vanuit een organisatie waar genoeg mogelijkheden en middelen zijn voor extra aanbod, op alle niveaus. Ook buitenschools. En waar voldoende, uitstekende docenten zijn die plezier hebben in hun werk. De krimp in de regio en daling van het aantal leerlingen hebben echter gevolgen voor onze school.