Stichting Portuur start ISK-onderwijs voor Berkelland, Haaksbergen en Lochem

JS (1)

14 juni 2022

In de gemeentes Lochem, Berkelland en Haaksbergen worden momenteel al bijna vijftig Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de leeftijd 12-18 jaar. Zij moeten natuurlijk zo snel mogelijk naar school kunnen gaan. De drie gemeentes hebben het bestuur van Portuur gevraagd om voor hen een onderwijsaanbod op te zetten, een zogeheten Internationale Schakelklas (ISK). De gemeente Berkelland heeft daarvoor de voormalige Assink locatie aan de Julianastraat in Neede beschikbaar gesteld. Portuur heeft gehoor gegeven aan het verzoek van de gemeentes, mede omdat er regionaal geen ISK is in het voedingsgebied van Portuur en de leerlingen ver zouden moeten reizen.

Om de ISK snel en met goede kwaliteit op te zetten hebben we Irma Lansink aangetrokken als externe projectleider.
Dankzij de voortvarendheid van Irma hebben bestuur en directeuren op 2 juni j.l. het voorstel van Irma goedgekeurd om vanaf 13 juni te starten met het inschrijven van de leerlingen. Portuur kan gebruik maken van de ervaring, kennis en lesmaterialen van de ISK in Winterswijk.

https://www.tubantia.nl/achterhoek/stichting-portuur-start-isk-onderwijs-voor-berkelland-haaksbergen-en-lochem-op-assink-locatie-in-neede~a37dd859/

Ga terug