Onze scholen

Wij streven naar een goed en gevarieerd onderwijsaanbod dat aansluit bij de vele talenten van onze leerlingen. Iedere school heeft haar eigen visie op onderwijs met een eigen aanbod. Zo is er voor iedere leerling een school in de buurt die echt bij hem of haar past.

Het Assink lyceum

Het Assink lyceum is een scholengemeenschap voor vmbo-bb, vmbo-kb, vmbo-g/tl, havo, vwo, vwo-plus en gymnasium. De locaties zijn gevestigd in Haaksbergen, Neede en Eibergen.

Op het Assink lyceum staat Talentgericht onderwijs centraal. Iedere leerling krijgt tijd om zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit doen ze op hun eigen manier, binnen de vier bouwstenen van het rooster: stamtijd, basistijd, ateliertijd en toptijd. Het motto is dan ook: Tijd voor jouw talent!

Meer over het Assink lyceum

Assink
Staring College gebouw

Staring College

Het Staring College is een scholengemeenschap voor vmbo-bb, vmbo-kb, vmbo-g/tl, havo, atheneum en gymnasium+. De locaties zijn gevestigd in Lochem en Borculo.

Het Staring College is een school waar leerlingen leren van en met elkaar in een vriendelijke omgeving. Het motto van de school is: dichter bij jou! Dit houdt in dat leerlingen een basis leggen voor een toekomst die echt past bij hun interesses en vaardigheden.

Meer over het Staring College

Internationale Schakel Klas (ISK)

De ISK in Neede is een school voor jongeren van 12 tot 18 jaar, die vanuit bijvoorbeeld Oekraïne, Somalië of Eritrea worden opgevangen in de gemeenten Lochem, Berkelland en Haaksbergen. Leerlingen krijgen een volwaardig lesprogramma met de nadruk op les in Nederlands, Engels, wiskunde, sport en muziek. Een klein team van enthousiaste docenten staat elke dag klaar om deze leerlingen de weg te laten vinden in hun nieuwe school- en leefomgeving.

JS